Beste mensen,
Hoppa de zon!  ‘k heb zo`n zin in het Voorjaar!
En dan krijg je van Tjerkje een nieuwe omslagfoto van de Facebook pagina Stinzen-Foodwalk Buitenpost&Kollum toegestuurd. https://www.facebook.com/foodwalk.buitenpost.kollum/
Dit jaar op Tweede Paasdag (18 april) rond een heel leuke thema  “Wa kaam earst: De Wâldpyk of it Aai?”  Dan denk ik aan eten! mmmmm…… Bio Kippen en eieren

Maar wie was er eigenlijk het eerst: de kip of het ei?????????
Efkes googlen of ik erachter kan komen!
Zoals ik het begrijp:
Leven op aarde begon met een eicel.
De eicel splitste zich in ander eicellen.
Iedere eicel werd een individu en paste zich aan de leefomstandigheden aan.
Je kreeg dinosaurussen, vogels, vissen, reptielen en die ontwikkelden eieren in hun eierstokken.
De kip valt in de dierenwereld onder de gewervelden. Ook vogels passen zich aan de leefomgeving aan. Zo ging het ontwikkelen en aanpassen in de leefomgeving door en door tot uit het  kippenei van de nog net niet  kip  de kip van nu kwam.
Dus volgens mij was de kip van nu   er  het eerst en toen pas het ei !!!???

Deze week dus Kip en ei als huisgemaakte lekkernij!
“Sandwich  pulled chicken met eiersalade in zoete en zure smaken met een heerlijke gembertheetje voor € 9.95
Desembrood van Biologische Tarwe van Timpelsteed (gemaakt door Bio bakkerij Van Esch, https://www.bakkerijvanesch.nl/biologisch/ )
Pulled chicken (Van Piet en Angela van Eikemaheert in Biologisch Landbouwbedrijf, Loppersum met kippen in de Appelboomgaard en Eigen verbouw van Kippenvoer ( https://www.eikemaheert.nl/)
Eieren (Van Bioboer Pieter uit Tzum, https://bioboerpieter.nl/ )
Groene Gember thee (I DO, pakje met 20 builtjes)  https://i-do.bio/i-do-green/

Tot slot een tip van Rika (Timpelsteed):
Bij Botmas in Engwierum (https://botmas.nl/)   wordt  de laatste boerenkool van dit jaar geoogst! Dus wil je een voorraadje aanleggen voor in de vriezer.  Dat kan deze week nog!

Met vriendelijke groet,

Hennie Pilat-Duhoux

Kantoor: 0511 54 25 02

www.opestal.nl

Deel dit op: